Nieuws/Agenda
2014
juni; lancering van de nieuwe website, gemaakt door Raven van Noorden.
9 mei Klonken er in het Muziekgebouw aan 't IJ een paar stukjes uit mijn Oefeningen van volharding, aan het eind van een lang concert voor Louis Andriessen's 75e verjaardag. De 15 stukjes gaan hopelijk dit jaar nog officieel in premičre.

2012-2013
In de afgelopen 2 jaar ben ik, behalve verhuisd van Eindhoven naar Gouda, bezig geweest met verschillende projecten.  In deze periode schreef ik, financieel ondersteund door het stipendium van het Fonds Podiumkunsten, twee liederencylci: De maan, de zee en andere vertellingen van Hofman (voor Mattijs van de Woerd/Paul van Utrecht) en Draagkracht (voor Gerrie de Vries). De Oefeningen van volharding  (voor Gerard Bouwhuis) en een harp stukje; H.arp , voor Godelieve Schrama en haar project: La Harpe c'est moi. En ik schreef een nieuw alfabet; een Zoogdierenalfabet voor koperblazers. Hoorn/trompet docente Anja Bouman en adjunct directeur Ferdi Schukking, beide van Kunstpunt Gouda, hebben laten weten het alfabet nog in 2014 een premičre te willen geven door leerlingen van Kunstpunt Gouda.  Verder werkte ik aan nieuwe plannen en projecten. Zo zal ik een 'Klage' componeren voor het Asko Schoenberg ensemble, komt er een muziektheatraal programma rondom de Duitse dichter/kunstenaar Hans Arp, i.s.m. de zangeres Antje Lohse, en staan er plannen te wachten i.s.m. de regisseur Jos van Kan. Met Godelieve Schrama zal ik verder werken aan een harpconcert. En  natuurlijk  nieuwe alfabetten...

2011

oktober/november klonk The Reclining Woman in Het Muziekgebouw aan 't IJ en tijdens het November Music Festival in de Verkade Fabriek in Den Bosch. Daarna ging het werk in januari/februari van 2012 nog verder op tournee. Zie voor de data de website van De Helling.
9 april, om 16.30 in Zwolle (Odeon theater) vond de premičre plaats van The Reclining Woman.

2009
29 December vond de integrale premičre plaats van Apen en Beer. Leerlingen van de SKVR hebben de complete cyclus ten gehore gebracht tijdens de Piano Driedaagse in de Rotterdamse Doelen. De bundel is aangeboden door Donemus aan de directeur van de SKVR, Ocker van Munster en aan mij. Het album is door mij gesigneerd en flink verkocht. Ondertussen is er een Duitse versie (Affe und Bär) gekomen, met een aantal nieuwe stukjes. En er zijn plannen om meer van dit soort bundels te componeren voor andere instrumenten.

2008
Januari/februari programmeerde Axes-Jazzpower in Eindhoven een portret rondom mijn muziek. Concerten vonden plaats in De Witte Dame zaal en in het Van Abbe. Uitvoeringen door duo Bouwhuis/Hulst (Goin'Down en Strokes), Peppie Wiersma en Heleen Hulst (Septem Sapientes) en het Nederlands Vocaal lab (Speech). Een zeer korte compilatie van deze concerten te zien op YouTube, gemaakt door Axes.

2004-2009
Geboortes van mijn 3 kinderen.

2001-2002
Composer-in residence bij het Gelders Orkest. Premičres van Mond en Pra  en uitvoering van Spin.

1999-2014
In de 15 jaar na mijn studie zijn vele stukken gecomponeerd en uitgevoerd. Zie verder deze website.

1993-1999
Studie compositie Rotterdams Conservatorium. Eerste prijs in European Women Composers' Contest met het koorwerk: “Zijn lippen zijn uw lippen”, 1997. Project Jonge Componisten met het orkestwerk In, 1999.

1987-1992
Bandlid (toetsenist, componist, backing vocals) van de band Passion Office. Met als hoogtepunt het behalen van de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Andere aan pop gerelateerde projecten. DiscJockey in jongerensoos/poppodium “Asterix” (Ijmuiden).

1980-1987
Eerste kennismaking met het vak van componeren door een muzikale lezing van Jurriaan Andriessen en zijn Portret van Hedwig in de aula van mijn middelbare school; het Vellesan College.
Pianoles in IJmuiden (klassiek) en Amsterdam (jazz). Saxofoonles. Componeren van eigen muziekjes. 'Optredens' in poppodium “Asterix” (zonder publiek) en op voorspeelavonden van de muziekschool Velsen (met publiek).

1975
Eerste compositie: Gmorph, voor 2 gitaren. Veel later uitgevoerd door studenten van het Rotterdams Conservatorium. Zie foto op deze pagina.

1972
9 februari
Geboren.
Astrid Kruisselbrink
Composer
Astrid Kruisselbrink
 
Oud nieuws archief